Friday, August 15, 2014

Käes on jälle sünnipäev

Juhhuuuuu ... tütrel täitus 3 eluaastat. Rõõmus päev! Emme saab jälle midagi meisterdada ja ennekõike tordi küpsetada. Sel aastal oli ikka raskem, sest peale tööpäeva pidin hakkama köögis toimetama ning aega nappis. Õnneks ema oli külas ning küpsetas biskviidipõhjad ja Elerin tuli külla, kellega koostöös rullisime siis martsipanimassi ning valmistasime tikuvõileibu ja teisi suupisteid. Pidu oli kohe laupäeva hommikul, seega reede õhtul saime kõik valmis juba ning isegi autosse viidud. Õues ju oli külm ning auto oli suurepärane külmkapp.

Soovisin pakkuda külalistele midagi lõbusat ning maitsvat. Midagi, mida pakkuda veel lisaks kartulisalatile ja vinkudele :) Võisaiad said endale peale singist ja juustust liblikad, pulkade otsas oli lisaks juustule ja vorstile ka tomatitest tehtud südamed :) Laual oli ka vahukommid, mis olid kastetud piparmündi maitselisse šokolaadi ning kaunistatud roosa-mannaga :)




Tordi vahel oli kohupiima-vahukoorekreem, aprikoosidzemm ja konservaprikoositükid. Suhkrukunsti poest sain ka kolm imearmsat marmelaadist muffinit.
Kui päris aus olla, siis tordi niiskusaste sai 10-st 8,5 :) Veidike oleks võinud mahlasem olla. Mu ema tegi ka ühe tordi selleks peoks, see oli veidike mahlasem :) Lõikamisel tahtis martsipanikate lahti tulla koogi küljest, panin küll aprikoosdzemmi koogi ja katte vahele, kuid võibolla oleks võikreem tõhusam olnud.
Kuid tort nägi välja täpselt selline nagu ootasin- selline armsake ja nunnuke.



Ja meisterdasin ka suure pildiraami.
Fotod pidi ju kuidagi eriliseks muutma.
See oli väga IN sel peol!
Suured ja väikesed, noored ja veidike vanemad poseerisid rõõmsalt pildiraami taga.



No comments:

Post a Comment